top of page

OMGEVINGSACTIES

Europaweg 5 (Nachthorecagelegenheid)

2003 - heden

 

 

Het BVRB-bestuur,-leden en omwonenden hebben in het verleden een bezwaarschrift ingediend bij de gemeente tegen de komst van een discotheek aan de Europaweg 5, die vier nachten in de week tot 5 uur ’s nachts open zou blijven. Momenteel is er een kringloopwinkel (onder de parkeergarage aan de Belgiëlaan) gevestigd. Het begon allemaal vele jaren geleden (2003!). Al die tijd zijn we met de gemeente in overleg (vaak ook in conflict) geweest om te voorkomen dat er daar ‘zware horeca’  zou komen. De Commissie voor Beroep- en Bezwaarschriften vond dat er wél horeca mocht komen in dat pand, maar dat de procedure niet goed gevolgd was en er niet genoeg naar de omwonenden was geluisterd. Het was dus niet haalbaar om daar helemaal géén horeca te krijgen.

Onderlangs 124 (Nachthorecagelegenheid)

2003/2004

 

 

 

Het BVRB-bestuur heeft haar leden en de omwonenden gemobiliseerd bezwaar te maken tegen de vestiging van 'zware horeca' in het zgn. stiltegebied (Stadstuin). Een ondernemer wilde in en onder De Warande (op het adres Onderlangs 124) avond- en nachthoreca vestigen. Zijn plannen gingen ver: nachtclub, paaldansen, terras in 't park.

Na heel wat gestechel, veel tijd en papierwerk, vergaderen, inspreekbeurten in de gemeenteraad, en lobbywerk bij politieke partijen is het ons gelukt deze ellende voor onze woon- en leefklimaat af te houden. Het advies van de Commissie Beroep- en Bezwaar (zie onder) was in ons voordeel!

Kerstboom (in ´ons´ stadspark)

2009/2010

 

Een zaterdag in december 2009. De gemeente Zoetermeer plaatste een kerstboom voor onze flat en gaf ons de nodige spullen om die boom op te tuigen. Voor een natje & droogje had de gemeente ook gezorgd.  Samen met de buren (VVE Noordwaarts en VVE Stadspark) hebben we de boom versierd en dat hebben we ook gevierd.

 

Adopt-A-Pond (schoonmaakactie)

2003/2004

 

Dooie vissen, groene algen, lege flessen en blikjes, winkelkarren, fietsen en ander afval. We haalden wat troep uit 'onze' vijver! Volgens een vast rooster trokken we donderdags tussen 16.00 en 18.00 uur door het park om de rotsooi te verzamelen en af te voeren. Een samenwerking van de omwonenden: VVe Stadspark, VVe Noordwaarts, KLPD en wij (BVRB). Zelfs de 'springjongeren' (niet te verwarren met 'hangjongeren') sprongen bij en hadden we in ons rooster opgenomen. Deze wekelijkse actie werd overbodig toen gemeentewerken donderdags - voordat wij het stiltegebied ingingen - de schoonmaak van het gebied ter hand nam ........... !

 

bottom of page